Kuinka kaikki sai alkunsa

Paloni yrittämiseen juontaa lapsuudesta. Pappa aloitti nuorena torikauppiaana, ja sitkeydellään laajensi toiminnan kenkäkaupaksi. Isä jatkoi papan jalanjäljissä ja me lapset pääsimme jo pienenä osaksi yritystä. Kaupan takahuoneessa vietettiin hetki jos toinenkin ja uusia kenkiä ja laukkuja soviteltiin kilpaa. Korkealaatuisen nahan tuoksu ja tuntu vievät edelleen muistikuviin lapsuudesta. Yrittäjän elämäntapa siirtyi leikkeihin, usein ompelukone surisi ja toisinaan kuljin kulkukauppiaana naapureissa. Isämme menehtyi nuorena, jättäen perinnöksi asiakkaan arvostamisen sekä vahvan luottamuksen ja uskalluksen omaan tekemiseen. Meille sisaruksille syntyi voimakas yhteen puhaltamisen henki.

Äidin suvun taiteilija- ja opettajaveri innosti minutkin opiskelemaan kuvataiteita. Inspiroivimpia olivat hetket, kun luovuus päästettiin valloilleen. Laaja materiaalituntemus jäi odottamaan tulevaa. Kuvataiteenopettajan tie oli viedä mennessään, kunnes palaset loksahtivat paikoilleen Aalto Yliopiston Protomo-kurssilla vuonna 2013. Kupliva luovuus alkoi jalostua tuotteiksi. Tuotteiksi, jotka ovat maanläheisiä, tyylipuhtaita sekä valmistettu aidoista luonnonmateriaaleista. Miikon siivitti alkuun tavaton innostus sekä vahva usko omaan tekemiseen. Uusia askeleita otettiin nöyrästi, mutta päättäväisesti. Menestys alkoi pian tarvita myös lahjakkaita sisaruksiani, joista jokaisella on Miikossa oma tärkeä tehtävänsä. Matkan jatkuessa upea tiimimme on saanut vahvistusta innostuneista, inspiroivista ja visionäärisistä osaajista.

Alusta asti keskeisenä arvona on ollut suomalaisuus. Tänään emme olisi tässä ilman taitavia yhteistyökumppaneita. Korkealaatuiset materiaalit, oivaltava suunnittelu sekä ammattitaitoiset valmistajat ovat avanneet upean polun. Haluamme jatkossakin tarjota laadukkaita tuotteita ja lunastaa paikkamme suomalaisessa muotoilussa ja sukumme yrittäjyydenketjussa.


Sanna Paakki
Designer, CEO

 

Miiko

 

     

Sanna Paakki
Suunittelu, jälleenmyynti 
+358 40 589 3999
sanna@miiko.fi 

 

Virva Hämäläinen
Yritysmyynti, jälleenmyynti, liikelahjat
+358 44 9808175
virva@miiko.fi

Miia Piiroinen
Yritysmyynti, liikelahjat
+358 44 974 9009
miia@miiko.fi

 

Sari Ekberg-Tamminen
Agentti, jälleenmyynti Ruotsi
+46 76 7948244
sari@agentursariekberg.com

Hilla Liukko
Taloushallinto, tilaustenkäsittely 
+358 50 9172144
miiko@miiko.fi

 

Sara Leppänen
Markkinointi
sara@miiko.fi